We zijn in Bali - Reisverslag uit Pai, Thailand van willyenlia - WaarBenJij.nu We zijn in Bali - Reisverslag uit Pai, Thailand van willyenlia - WaarBenJij.nu

We zijn in Bali

Door: willyenlia

Blijf op de hoogte en volg

23 December 2011 | Thailand, Pai

Vandaag aangekomen in Bali. Van Pai hebben we zoals jullie al door hadden genoten. s'Avonds door de straatjes slenteren met volop kraampjes. inmiddels al een extra rugzak gekocht om al dat moois wat we veroverd hebben, mee naar huis te slepen. we hebben naast shoppen ook nog een 2 1/2 uur durende chineese gymnastieksessie op een zandplaat in de rivier gedaan. Van 's ochtends vroeg tot de zon door kwam. Vervolgens tijdens onze scootertour een chinees dopr bezocht dat we toevallig tegen kwamen. Nagebouwd, maar ook wel weer apart.
In ons hotel ontmoetten we een architecten echtpaar uit New Zeeland, zij waren met de bus van Bangkok naar Chiang Mai gegaan en raaddde dat ons aan. Aldus hebben we ook zo'n VIP-bus geboekt om terug naar Bangkok te gaan. Toen
's ochtends 2 minuten voor vertrektijd onze bus er nog steeds niet was vroeg Lia zich af af we wel op het goede busstation stonden. Hoewel Lia wel eens vaker tenh onrechte tien keer checkt of alles wel goed gaat, dacht ik laat ik het toch eens navragen. en ja we waren op het verkeerde station. Gelukkig was het andere niet al te ver en renden we met onze overvolle koffers naar het juiste station waar we nog net op tijd kwamen. De bus was prima en we werden van hapjes en drankjes voorzien, maar het landschap tijdens de route viel wel wat tegen. affijn uiteindelijk waren we 10 uur later in Bangkok. Nu alleen nog een taxi naar het hotel dat vlak bij het vliegveld zou zijn, waar we dan nog een paar uur konden slapen voordat we 's nachts naar Bali zouden vliegen. Echter de taxichauffeur kon het niet vinden en we kwamen steeds verder in de buitenwijken van bangkok, die er niet echt aantrekkelijk uitzagen. We (nou ja, ik dan) hadden al wat ruzie gemaakt met de taxichauffeur omdat hij tijdens de rit ineens meer geld wou. de sfeer werd er dus niet beter op. Ineens zagen we een bord met de naam van het hotel, maar de chauffeur was er al voorbij gereden. helaas hebben ze nog niet zoveel rotondes en was het een 1 richtingsweg dus je was zo weer 4 kilometer verder voor er een kans was om te keren, helaas reed hij deze ook voorbij. Vervolgens probeerde hij op diverse plaatsen het hotel te bellen, maar de telefoons deden het niet. Toen moest hij op een of ander achteraf plaatsje piesen en in de auto werd hij steeds zenuwachtiger en begon vreemde spastische bewegingen met zijn hoofd te maken. Maar goed uiteindelijk 2 uur later belanden we toch in het hotel, wat een heel chique hotel bleek te zijn en daar hebben we nog even heerlijk geslapen.
Op het vliegveld kwam Marius met zijn ouders, jawel, 1 minuut voordat de gate dichtging aanzetten. Vandaag een eerste impressie van Bali en het is echt heel mooi, vooral als je even van de hoofdweg af gaat blijken er prachtige binnentuinen met tempelachtige elementen te zijn. We zien er naar uit Bali verder te ontdekken, maar eerste vertrekken we morgen naar de Gilieilanden om kerst te gaan vieren. We weten niet of we voor kerst nog on-line zijn, dus hierbij wensen we jullie een hele mooie kerst en dat het ook maar mag sneeuwen.
En ja waar het allemaal om te doen was we zijn weer (even) samen met Carlijne en Marius en hebben ook zijn ouders en broer ontmoet. Leuk ook hen te leren kennen. Suzanne zien we morgen en ook Marius zijn zus en schoonbroer en hun kinderen.

• 23 December 2011 - 15:29

Ineke Boomsma:

Hele fijne kerstdagen toegewenst voor jullie allemaal. Groetjes aan Carlijne.
    Hier zeker geen sneeuw, wel regen. Geniet er maar zoveel mogelijk van .

• 23 December 2011 - 18:05

Frank En Karin:

Fijne kerstdagen, daar zo met elkaar, wat heerlijk. Hier is alles goed, we gaan een regenachtige kerst met zo'n tien graden tegemoet, ook geen ramp. Het is wel mooi mistig steeds, en echt donkere dagen voor kerst, wat heel gezellig is ook natuurlijk. De lichtjes handen in de bomen, de boodschappen zijn (bijna) gedaan, en de kerstliedjes vliegen ons om de oren! Doe Carlijne Suuz, Marius en de anderen de hartelijke groeten, en hele fijne dagen!!! Liefs, Frank en Karin

• 23 December 2011 - 18:23

Tineke Bierma:

Wat weer een bijzonder mooi verslag.
    jullie beleven wat! Dit jaar ook bijzondere kerstdagen met Carlijne en vriend + fam., en Suzan. Van mij veel gr., veel gezelligheid en een dikke tút.

• 23 December 2011 - 18:49

Annie Kemper:

Hello big family, ik geniet van jullie verhalen en foto's. En wat fijn dat jullie Carlijne en Marius bij jullie hebben en Susan ook nog erbij, geweldig. Ik wens jullie allemaal een hele fijne tijd tezamen en fijne kerstdagen in een wel heel bijzondere ambiance.

Geniet ervan met volle teugen.

• 23 December 2011 - 18:49

Hanny:

Lieve Lia en Willy,
    fijne dagen gewenst!
    (ook van Wieg)

• 23 December 2011 - 19:16

Joke Van Delft:

Hallo Willy en Lia
    Wat maken jullie veel mee en wat hebben jullie al veel gezien. Het is echt jaloersmakend.
    Nou, ik heb ook vakantie. het kerstfeest afgelopen dinsdag was mooi en gisteren de kerstborrel op school was gezellig. we moesten allemal verkleed komen en deden een spel ala Ik hou van Holland. Leuk gedaan door onze collega's Sybrand en Jan.
    Nu ga ik dus ook effe lekker genieten van de vakantie.
    Jullie nog heel veel plezier en geniet van het samen zijn met Carlijne en de familie. Groetje, Joke van Delft

• 23 December 2011 - 19:50

Johannes En Hilda :

Lia en Willy
    Hele fijne feestdagen ,daar met elkaar ,geniet er van.
    Hier is alles goed ,we zullen de katten wel wat extra,s met de kerst geven.
    Groetjes de Buren

• 23 December 2011 - 20:18

Yvonne:

Super dat jullie met Carlijn en Marius en schoonfamilie een tropische kerst gaan vieren. Hier bijna ook tropische temperaturen !! Had natuurlijk op schaatsweer gehoopt, nu weet ik niet Willy of ik naar Friesland vertrek, ik zie wel... Geniet van al jullie belevenissen en kijk uit naar jullie volgend verslag !
    Fijne Kerstdagen ! + Xje van Roos en Jasmijn

• 24 December 2011 - 05:28

Henny Canada:

Hello Girls It looks Like your having a good time. WE are going to have a snow storm tonight, so lets go skiing Lia, but bring your own ski . Ha Ha. remember.

• 24 December 2011 - 09:24

Ineke Vd Klauw:

Vergeet vooral niet te genieten!!!

• 24 December 2011 - 20:06

Jan En Geertje:

Geniet van deze kerstdagen.Heel bijzonder om dit mee te maken in een ander land .En vooral met Suus , Carlijne , Marius en zijn Fam.
    Groetjes van ons

• 27 December 2011 - 18:57

Lida:

wat een dolle avonturen ja zijn de darmen nu wat gtekalmeerd?
    veel plezier verder en een spetterende jaarwisseling. liefs Lida