floating market, boedha's en pleegkinderen - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van willyenlia - WaarBenJij.nu floating market, boedha's en pleegkinderen - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van willyenlia - WaarBenJij.nu

floating market, boedha's en pleegkinderen

Door: willyenlia

Blijf op de hoogte en volg

13 December 2011 | Thailand, Chiang Mai

Hallo allen,

Leuk om jullie reacties te lezen!
We maken in korte tijd al zoveel mee dat het met de blog niet bij te benen is. Maar goed eerst nog een stukje Bangkok. Floating market was leuk, zie verder foto's. In Bangkok zijn we nog mooi in de maling genomen door de tuk tuks, waarvoor we gewaarschuwd waren. Ze hadden ons wijs gemaakt dat het vandaag een speciale aanbieding was vanuit de overheid, waardoor we heel goedkoop met de tuk-tuk konden. Echter werden we onder druk gezet naar een souvenierwinkel te gaan, dit vond ik niet zo'n straf. Vervolgens werden we bij een tempel afgezet, daar zou hij weer wachten.Toen we echter uit de tempel kwamen was hij foetsie, want hij had wel in de gaten dat we niet naar nog een winkel wilden en bovendien hadden we te weinig geld uitgegeven in de souvenierwinkel. We hadden het echt gehad met die tuk-tuks en zijn maar een eind gaan lopen. Dus dit is een stukje van de andere kant van Thailand, ze proberen je ook op allerlei manieren in de maling te nemen, ook tav reizen en trips boeken. helaas voorhen ben ik iets te bijdehand.
Bangkok is behoorlijk hecties, ik vind het wel wat hebben, maar Lia vindt het iets teveel van het goede. Over het algemeen zie je er weinig bedelaars en straatkinderen. De meeste proberen op straat met een karretje of tafeltje op de een of andere manier geld te verdienen. Toch staan er wel een aantal nare beelden op mijn netvlies, zoals de eerste dag zagen we een vrouw bewusteloos (minstens) op straat liggen. Niemand deed iets, of reageerde er op, wij ook niet en liepen maar door. Een ander beeld is een misvormd meisje dat langs de marktroute gepland was en er maar zat te zitten.
Verder hadden we een ontbijt bij een naburig hotel en daar zaten rond het hotel allemaal van die zielige oudere kerels met her en der een thaise vrouw, niet echt smakelijk eten zo.
Ok dit ter zijde. Nu weer even naar de heilige kant, de derde dag is het eindelijk gelukt de liggende Boedha van circa 50 meter te bezoeken, zonder onderweg het spoor beister te raken. Het is inderdaad indrukwekkend en ook de gebouwen gemozaiekte heilige torens, ik weet de naam zo snel niet.

Inmiddels zijn we naar Chiang Mai gevlogen (p.s. buurman die nu we aan de andere kant v/d wereld zijn, een grote mond heeft, we gaan terug met de trein!)
We waren dus naarstig toe aan een rustdag. Maar we spraken af met Leonie, die Carlijne kende, die ook aan grenzeloos verliefd heeft meegedaan. Zij vroeg ons of we proefkonijnen wilde zijn voor een toeristische trip die ze op wilde zetten. daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen: go with the flow en binnen no time zat Willy met Lia achterop, op de scooter in Thailand!
In Thailand rijden ze niet alleen links, maar gewoon overal waar er enigzins een open plek is, inclusief de stoep, en dan achter iemand aanrijden terwijl het donker wordt en een straat oversteken......
We leven nog. We gingen eerst naar een Chinese markt en een Chinese tempel, vervolgens naar een boedistisch tempelcomplex in de natuur. Dit was de plek waar oorspronkelijk Chiang Mai als hoofdstad gebouwd is, maar door de vele overstromingen is Chiang Mai op de huidige plek gesticht. De loop van de rivier is veranderd, hierdoor raakte het oude Chiang Mai onder de modder bedolven. In 1984 hebben ze de oude stad pas weer herontdekt.
De grote boom op de foto is ontstaan uit een loot van de boom waaronder Boedha verlicht werd. Deze loot hebben ze uit Srilanka laten komen en gepland. Bijzonder he, en van deze boom heb ik nu een blaadje!
Vervolgens gingen we naar een multi pleeggezin. Dit bestaat uit 2 broers, hun echtgenoten, 5 eigen kinderen EN 28 PLEEGKINDEREN! Mooi om te zien hoe deze mensen een liefdevol gezag uitstralen en hoe de kinderen daarin gedijen. De kinderen hebben ze van de straat gehaald, ze waren wees of hadden ouders die niet voor hen kon zorgen. Ze hebben het vanuit het niets opgebouwd en zijn nu een officielle stichting en leven van donaties, ze krijgen structureel 1000 euro per maand, maar dit is nauwelijks voldoende om alle monden te voeden. We hebben nu het adres niet bij ons, maar we noemen later nog wel de website, waar mensen die interesse hebben verder kunnen zien wat zij doen.

Nu weer even tijd voor een annekdote; we hebben inmiddels ontdekt waarom al die Thaise mensen zo glimlachen, met name tegen Hollanders die mooi, mooi! uitroepen, mooi betekend namelijk schaamhaar in het Thais.

Vandaag is het ons eindelijk gelukt een rustdag te houden. We hebben een 3 1/5 uur lange massage ondergaan: voetmassage, Thaise massage en oliemassage, heeeerlijk!

Morgen gaan we voor 2 dagen de jungle in, oliefanten rijden, raften, onder watervallen staan, langnekvrouwen bezoeken en overnachten in een bergdorp met kampvuur. En is er nog wat leuks op televisie?.....

We wilden prachtige foto's plaatsen, maar we krijgen honger en gaan nu iets eten. waarschijnlijk volgen de foto's na de jungle tocht.

Groetjes uit de jungle, Willy en Lia

• 13 December 2011 - 14:57

Carlijne :

Hahah aleuk geschreven Willy! ooi dat je je niet laat oplichten maar je kunt het bijna niet verkomen wij hebben ook al weer mooie verhalen. Zelf bij een officieel money exchange werden gemaakte vrienden van ons opgelicht met 150 euro wat ze te weinig terug gaven... pffff! Maar goed enjoy en die trein is super wel een slaap nemen he.. die houten zit bankjes zijn niks! Doeiii tot snel xx carlijne

• 13 December 2011 - 15:12

Frank En Karin:

Jeetje, meiden wat ondernemen jullie veel! Veel succes in de jungle: lijkt me geweldig!

• 13 December 2011 - 15:23

Jeanine:

Hoi meiden, Willy je schrijft zoals je praat en dat is heel leuk!! Ik krijg toch ook een beeld van Lia achter op die scooter, af en toe jou goed in de heupen te knijpen omdat ze het super spannend vindt om zo door een stad te toeren!! Heb toch het idee dat het hier nu een beetje saai is na al die avonturen die jullie al hebben beleefd. Geniet van de komende tijd het is bijzonder wat jullie mee maken, lieve groet Jeanine.

• 13 December 2011 - 18:30

Marike:

Hai Lia en Willy het klinkt allemaal helemaal geweldig ook de TUK TUKS. moest er wel om lachen, Hier is er storm en regen en we zitten voor de houtkachel. Nog veel plezier en we blijven jullie volgen gr Marike en kids

• 14 December 2011 - 10:43

Carina:

Hey wilde avonturiers, zo te horen zijn jullie er helemaal IN. Kun je na gaan, wat dit voor een belevenis is en wordt, want jullie hebben tijd voor alles en om je mee te laten voeren in het Nieuwe. Pas goed op jezelf en een warme groet uit het Hollandse...
    Liefs
    Carina

• 14 December 2011 - 13:54

Laura:

Hai mam en pap :)

Wat cool wat jullie doen! Leuk om te lezen! Geniet ervan!

Groetjes Laura

• 15 December 2011 - 17:22

Hanneke:

Wat ontzettend leuk om met jullie mee te reizen!!!! En wat hebben jullie al veel beleefd....
    Lia, gaat het goed met je?
    Lieve groetjes Hanneke

• 16 December 2011 - 04:50

Henny Canada:

He girls, sounds like your having fun.

• 16 December 2011 - 12:52

Lida:

Wat een gave fotos,prachtig en wat een belevenissen, zo leuk om op deze manier een stuk mee te reizen met jullie,geniet er maar goed van liefs Lida

• 18 December 2011 - 12:14

Leoni:

Wat een ontzettend leuk verslag! Heb genoten van alle foto's! En ben vereerd dat zo'n groot gedeelte gaat over jullie dag met ons! Blij dat jullie het zo leuk vonden! Als de tour af is komen jullie maar eens terug :-)
    Liefs!

• 19 December 2011 - 15:45

Carina:

Hey Lia en Willy,

Even een hartelijke groet uit Snits van achter de PC. Ik vang dus jullie indrukken en beelden op, heb nog niet alles gelezen, omdat ik zelf nu ook bijne een week weg was...maar zo te zien zitten jullie er goed in! Ik wens jullie veel fijne ontmoetingen, ervaringen, contact tussen jullie en reis wel wat mee! Ik meld me wel weer, voordat ik met kerst en oudennieuw naar mijn moeder vertrek. Liefs! Carina